روزنامۀ بريتانيايي گاردين گزارش داده است که شبکۀ جامعۀ مدني لوگر، از يک حلقۀ بچهبازان که مسئول سوءاستفادۀ جنسي از 546 پسربچهاند، پرده برداشته است.
بر بنياد اين گزارش، پنج خانواده پس از نشر نوارهاي ويديويي کودکانشان در شبکههاي اجتماعي آنان را به قتل رساندهاند. بر علاوه، دستکم 25 پسر آسيبديده، مجبور به ترک مسکن شدهاند.
در ميان قربانيان يک کودک 13 و ديگرش 15 سال سن داشتند و هويت عاملان اصلي هنوز نامعلوم است.
شبکۀ جامعۀ مدني در لوگر 16 سال را صرف مستندسازي اين قضيهها کرده و توانسته است به 100 بستۀ مستند بچهبازي دست يابد.
محمدموسي (نام مستعار)، يکي از فعالان مدني در ولايت لوگر ادعا ميکند که استادان، سرمعلمان و مقامهاي محلي در پروندۀ سوءاستفاده از کودکان دست بالا دارند. به گفتۀ موسي، شبکۀ آنها با کودکان بين 14 تا 20 سال گفتوگو کرده است. بيشتر شکايتهاي سوءاستفادۀ جنسي در مناطق امن به ثبت رسيده و به همين دليل احتمالاً رقم قربانيان اين فاجعه به گونۀ چشمگير افزايش خواهد يافت.
تميم (نام مستعار) 17 ساله، يکي از اين قربانيان در ولايت لوگر است. تميم ميگويد، استادش او را دوست داشت و ميخواست با او رابطۀ جنسي داشته باشد. در نخست خانوادهاش حرفهاي او را باور نميکردند، اما پس از آن که صداي ضبطشدۀ استادش را که از او تقاضاي همبستري کرده بود، به خانوادهاش پخش کرد، حرفهايش را باور کردند.
به گفتۀ دانشآموزان، سرمعلم يک مکتب، يک اتاق مخصوص در کتابخانۀ مکتب دارد؛ اتاقي که سرمعلم براي تجاوز بر پسران پس از ختم درس و روزهاي آخرهفته از آن استفاده ميکند.
تميم ميگويد، سرمعلم از مکتب اخراجشده، اما حالا در کابل در وزارت معارف وظيفه اجرا ميکند.
نوريه نزهت، سخنگوي وزارت معارف ميگويد، اگر کدام شکايت عليه کارمندان اين وزارت ثبت شود به آن رسيدهگي ميشود. وي ميافزايد، اگر استاد رفتار نامناسب با شاگردان داشته باشد، مطابق به قانون مجازات خواهد شد.
اين وزارت 220 هزار استاد دارد و کشف و بازرسي يک جرم مربوط اين وزارت نميشود.
داوود (نام مستعار) 18 ساله که در يک مکتب ديگر در ولايت لوگر درس خوانده است، ادعا ميکند که يکي از استادانش در بدل کاميابياش در امتحان از او تقاضاي همبستري کرده بود.
محمدموسي، فعال مدني ميگويد، عاملان سوءاستفادۀ جنسي دانشآموزان پس از بازداشت از سوي پوليس، دو باره رها شدهاند. به گفتۀ او، استادان مرد، شاگردان بزرگسال، زورمندان و اعضاي دور خانوادهها عاملان اصلي اين جرمها هستند.
آقاي موسي ميگويد، در بعضي موارد قربانيان در بدل نشرنشدن ويديوهايشان مجبور به فروش مواد مخدر ميشوند.
چارو هوگ، مدير پروژۀ «آل سروايورس» ميگويد، سوءاستفادههاي جنسي به گونۀ وسيع گزارشدهي نشده است. به باور خانم هوگ، معافيت از مجازات، هنجارهاي خطرناک جنسيتي و فقر از دلايل اصلي پنهانماندن اين جرمهاست.
ليلا شوارتز، مسئول يکي از نهادهاي صحت روان در افغانستان که براي قربانيان اين چنين رويدادها مشورهدهي ميکند، ميگويد، اين چنين قضيهها کمتر ثبت ميشود؛ چون اين پديده به موقعيت اجتماعي خانوادۀ قرباني صدمه ميزند. به باور خانم شوارتز، در اينگونه قضايا، قرباني بيشتر از کسي که مرتکب اين جرم شده است، بار ملامتي را به دوش ميکشد.
منبع: گاردين
برگردان: شبنم خليليار
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/11814
تگ ها: